skip to Main Content
Main Image For Archerypark

ЗА ПАРКА

 

    Здравейте приятели! Вие току що попаднахте в единственият в България 3D парк за спортна стрелба с лък „Селището” гр.Смолян. Неговата поява бе реализация на една прекрасна идея – създаването на непопулярен в сраната ни атракцион , където посетителите ще могат да се радват на природата и едновременно с това да спортуват, да научават нови неща, да извършват интересни и полезни дейности, да придобиват  познания и умения, да се забавляват и да изживеят незабравими емоции. И успяхме – тук в Родопите, близо до град Смолян, открихме и сътворихме най-доброто местенце за почитателите на красивата природа и за любителите на стрелбата с лък, които с всеки изминал ден увеличават своя брой.

 

Спомняте ли си като малки за лудите игри на боляри, рицари, индианци? За трепета, когато от една пръчка сръчно изработвахте своите първи лъкове и адреналинът от стрелбата с лък? Къде е този ентусиазъм сега? Готови ли сте да го изживеете отново?

Заповядайте при нас, в планински парк за стрелба с лък „Селището” , където малки и големи ще имат възможността  да преживеят отново своите трепети от миналото!

Парк „Селището” е разположен в едноименната красива местност  на около  3,5 км. от град Смолян и на 1110 м надморска височина, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към море от планини и върхове. Заема площ от 3000 кв.м., като по- голямата част представлява пресечен терен и включва ливадни и гористи зони. Така теренът е изключително подходящ за практикуване както на стрелба с лък по стандартни мишени, така и за новата и атрактивна дисциплина- триизмерна стрелба с лък, която прави този парк уникален. Стрелбата се изпълнява по обемни (триизмерни) мишени, макети на диви животни, които са разположени най-често в горски терени, при това с положение налагащо стрелба, която не е в хоризонтална посока. Това означава, че мишените са поставени между дървета, до храсти, по клоните на дървета, върху камъни, по пътеки, в дерета и т.н. Това са местата, представляващи реалните местообитания на истинските животни в този планински ареал  и ни поставят максимално близо до една съвсем реалистична обстановка която можем да срещнем  нормално в дивата природа. В планински парк ”Селище” ние подбрахме и поставихме  триизмерни мишени , на представителите на почти всички видове животни – хищници, тревопасни и птици, които се срещат в Родопа планина и са подходящи за отстрел при един реален ловен излет. Тук са вълкът, лисицата, мечката, дивата свиня, елена, сърната, сръндака, заека, фазана, бухала и др. Пред вас се открива една  наистина невероятна и приказна картина, която  очаква да станете част от нея , като един истински добър стрелец .Ще изживеете страхотни вълнения и емоции, предизвикани от притока на адреналин,а дъхът ви ще секне многократно. Чувството е неописуемо.

 

Освен симулативна ловна стрелба по 3D мишени, на разположение на гостите на парка са и няколко стандартни мишени, разположени на различна дистанция от огневата линия, съответно с различна степен на трудност за точното им поразяване при стрелбата. При нас ще имате възможност да се преборите с мишени с различно ниво на трудност, разположени на разстояние 10 и 20 метра от мястото за стрелба, а за по-смелите фенове сме подготвили мишени на разстояние от 30 метра!

За най-малките стрелци сме осигурили специални детски мишени, на които малчуганите да премерват своята точност и да се забавляват.

Паркът е оборудван с най-съвременни и висок клас обезопасителни съоръжения и отговаря на всички стандарти и норми.

Цялостното оборудване, което предлагаме на нашите гости е абсолютно професионално за целите на парка и е  от световно известни производители, гарантиращи  изключително качество. На разположение за стрелбата са лъкове рикърв, които са различни по вид, с ляв или десен захват, както и с различни размери, подходящи съответно за мъже, жени и деца. Осигурили  сме и пълен набор от аксесоари, необходими за стрелбата с лък – краги ( протектори за ръцете), ръкавици и напръстници, нагръдници,  колчани (калъфи за стрели) и др.

Парк „Селището” разполага с отлично квалифицирани инструктори , които са винаги на разположение. Те ще проведат първоначално обучение както на децата, така и на  възрастните за начините за практикуване на правилна стрелба и инструкции за безопасност.  Ще ви запознаят с характеристиките на парка и ще обяснят всичко за лъка като оръжие, подробности за съставните му елементи, ще научите как се държи правилно лъкът, как се опъват тетивата, така че да разберете всичко необходимо, за да направите перфектния изстрел и да забиете стрелата точно в целта.

При желание от ваша страна, те ще организират провеждането на индивидуални и отборни състезания за деца и възрастни и ще ви напътстват при необходимост в стрелбата като цяло.

За желаещите частни лица и фирми, парк „Селището” организира тийм билдинг и организирани мероприятия с акцент стрелба с лък за забавление или със състезателен характер между отбори. Веселбата е гарантирана !!!

    А за децата ви ?

Детето ви иска да се занимава с нещо ново и вълнуващо, но не знаете накъде да го насочите? Подарете му непознато и интересно изживяване тук в планински 3D парк за стрелба с лък “Селището”.

 

Стрелбата с лък е едно от най-интересните занимания за децата. А при нас е осигурено  обезопасено място и винаги самата стрелба се провежда под наблюдение на ръководител. Лъкът е напълно безопасен и на всяко дете се провежда обучение как да направи правилен захват и да стреля точно и без да нарани себе си или оклните. Ние  организираме и мини състезания по стрелба с лък, като се стараем да възпитаме у децата, чувство на уважение към противника в играта и в същото време стремеж за по-добри изяви. Стрелбата с лък е игра, чрез която дори най-затворените в себе си деца, намират нови приятели!

И така !

Ние, организаторите с удоволствие ще разнообразяваме Вашият престой при нас с множество забавни игри, правейки така, че да пожелаете да се върнете тук отново и отново.

Забравете за ежедневието! Вземете си удобни дрехи и обувки и напуснете града! Тук ще се пренесете в далечното ни минало на нашето начало на живот сред природата. Ще усетите полъха на свободата, ще се потопите в един по-различен свят. Ще забравите за суетата и грижите, ще отворите сърцата за малките радости от живота – за песента на птиците, сиянието на звездите, топлината на лагерния огън.
Заповядайте при нас!

Back To Top